Malzemeler:
- 150ml su
- 150ml süt
- 50g tereyağı
- 3 yumurta
- 180g yulaf ezmesi
- 50g yıkanıp suyu süzülmüş ıspanak
- 100g lor peyniri
- 120g beyaz peynir
- Susam, çörekotu
Hamur:
1- İlk olarak bir tencerede su, süt ve tereyağını kaynayana kadar ısıtıyoruz.
2- Süt karışımı ısınırken blenderda yulaflarımızı un haline getiriyoruz.
3- Kaynayan süt karışımını ocaktan alıp içine yavaş yavaş yulaf unumuzu ilave
ederken bir yandan da karıştırıyoruz.
4- Oluşan hamuru ocağa alıp, tencerenin kenarlarına yapışmayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
5- 3 yumurtayı teker teker hamur karışımına ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Buraya kadar geldiyseniz çok güçlü kollarınız var demektir, tebrikler :D
6- Elde ettiğimiz hamuru kalın plastik bir buzdolabı poşeti ve krema aparatı yardımıyla 10cmlik
şeritler şeklinde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz. İsteğe göre üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilebilir.
7- Artık hamurları fırına verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dk piştikten sonra sıcaklığı 180 dereceye düşürüp hamurları 30 dk daha pişiriyoruz. Fırınınıza bağlı olarak pişirme süresi daha kısa olabilir.
8- Hamurlar pişerken sakın fırının kapağını açmayın ve pişme işlemi bittikten sonra hamurları fırından çıkarmayın. Fırının ağzını 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde açık bırakın ve hamurları en az 30-40 dk soğuyana kadar fırında dinlendirin.
İç harcı:
1- Lor peyniri, ıspanak ve beyaz peyniri blenderdan geçiriyoruz.
2- Çok yoğun olan bu karışıma ister sadece su isterseniz 1 çay kaşığı jelatin eklenmiş ılık su ekleyerek sıkılabilir krema kıvamına getirebilirsiniz, benim peynirlerim için 1/4 su bardağı su yeterli oldu.
3- Harcı hazırladıktan sonra, hamurda yaptığımız gibi buzdolabı poşeti ve ince uçlu krema aparatı yardımıyla, ıspanaklı harcı pişmiş hamurlarınızın içerisine sıkabilirsiniz.
Ispanorunuz hazır, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder