19 Nisan 2016 Salı

Ispanor

Ispanor Tarifi



Herkes yiyeceği şeylerin hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını ister. Hele bir de sporcuysanız tüm bunların üzerine bir de protein oranının yüksek olmasını istersiniz. Böyle bir yiyecek arıyorsanız Ispanor , yapmanız için burada bekliyor...

Malzemeler:

- 150ml su
- 150ml süt
- 50g tereyağı
- 3 yumurta
- 180g yulaf ezmesi
- 50g yıkanıp suyu süzülmüş ıspanak
- 100g lor peyniri
- 120g beyaz peynir
- Susam, çörekotu

Hamur:

1- İlk olarak bir tencerede su, süt ve tereyağını kaynayana kadar ısıtıyoruz.

2- Süt karışımı ısınırken blenderda yulaflarımızı un haline getiriyoruz.

3- Kaynayan süt karışımını ocaktan alıp içine yavaş yavaş yulaf unumuzu ilave
ederken bir yandan da karıştırıyoruz.

4- Oluşan hamuru ocağa alıp, tencerenin kenarlarına yapışmayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

5- 3 yumurtayı teker teker hamur karışımına ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz. Buraya kadar geldiyseniz çok güçlü kollarınız var demektir, tebrikler :D

6- Elde ettiğimiz hamuru kalın plastik bir buzdolabı poşeti ve krema aparatı yardımıyla 10cmlik
şeritler şeklinde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz. İsteğe göre üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilebilir.

7- Artık hamurları fırına verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dk piştikten sonra sıcaklığı 180 dereceye düşürüp hamurları 30 dk daha pişiriyoruz. Fırınınıza bağlı olarak pişirme süresi daha kısa olabilir.

8- Hamurlar pişerken sakın fırının kapağını açmayın ve pişme işlemi bittikten sonra hamurları fırından çıkarmayın. Fırının ağzını 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde açık bırakın ve hamurları en az 30-40 dk soğuyana kadar fırında dinlendirin.

İç harcı:

1- Lor peyniri, ıspanak ve beyaz peyniri blenderdan geçiriyoruz.

2- Çok yoğun olan bu karışıma ister sadece su isterseniz 1 çay kaşığı jelatin eklenmiş ılık su ekleyerek sıkılabilir krema kıvamına getirebilirsiniz, benim peynirlerim için 1/4 su bardağı su yeterli oldu.

3- Harcı hazırladıktan sonra, hamurda yaptığımız gibi buzdolabı poşeti ve ince uçlu krema aparatı yardımıyla, ıspanaklı harcı pişmiş hamurlarınızın içerisine sıkabilirsiniz.


Ispanorunuz hazır, afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder