Bitter Çikolatalı Diyet Jelatello tarifi:
Tarifi alıp hemen mutfağa koşmak isterseniz en kısa şekliyle aşağıda.
Malzemeler (2-3 kisilik):
- 30g şekersiz bitter çikolata- 15g tereyağı
- 2 yemek kaşığı kaymak(4 yemek kaşığı çırpılmış krema)
- 2 yumurta(sarısı ve akı ayrılmış)
- 6-8g splenda(3-4 küçük paket)
- 10g sığır jelatini(1 dolu yemek kaşığı)
- yarım bardak ılık su
Tarif :
- jelatini ılık su ile ıslatın- çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin, içine ıslatılmış jelatini ekleyip eriyene kadar karıştırın
- yumurta sarısı ve splendaları mikserle çırpın ve çikolata karışımıyla birleştirin
- yumurta aklarını köpük köpük ve krema gibi olana kadar çırpın
- son olarak yumurta akı, kaymak ve çikolatayı kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın
- kaselere koyduğunuz karışımı 1 gün dolapta bekletin.
Hala vaktim var ve püf noktaları öğrenmek istiyorum diyorsanız arkanıza yaslanın ve yazının keyfini çıkarın
Püf #1
Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritmek, sıcaklığa karşı çok
hassas olan bu iki lezzetli besinin tüm aromalarını koruyarak, yanmadan
erimelerini sağlar. Bu yöntem üşüyen birinin ellerini nefesinizle ısıtmaya
benzer. 2 farklı boyuttaki tencereden büyük olanı içi yarısına kadar su
doldurularak ocağa konur. Küçük olan tencere ise büyük olanın üzerine konur
ancak dikkat edin tencere suya temas etmesin! Artık alttaki tencerenin nazik
buharıyla, üstteki tencerede çikolatamızı güvenle eritebiliriz.
Püf #2
Pastacılıkta en önemli kurallardan biri tüm malzemelerin neredeyse aynı
sıcaklıkta olması bu da 20 ˚C oluyor. O yüzden kollarınızı sıvamadan önce malzemelerinizi
buzdolabından çıkarın.
Püf#3
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırmakta zorlanıyorsanız öylece bir
kaseye kırın, daha sonar boş bir küçük pet su şişesini biraz sıkarak, şişenin
ağzını kapatacak şekilde sarılara
değdirin ve şişeyi gevşetin. Bravo, yumurta
sarılarını vakumladınız J
Püf#4
Gerek kek, gerek sufle gerekse Jelatello yaparken dikkat etmeniz
gereken en önemli nokta bu: Yumurta beyazını köpürtmek :D El ile yapmak çok zor
olduğunda bu çırpma işlemini mikserle yapın. Mikserin temiz ve kuru olmasına
dikkat edin yoksa yumurtalarınız köpürmeyebilir. Aynı şekilde tek seferde veya
dar bir kapta 2den fazla yumurta akını köpürtmeye çalışmak hüsranla
sonuçlanacaktır, 2den şaşmayın. Mikseri, kabın kenarına değdirerek daireler
çizmek yumurtanızı çok daha iyi köpürtecektir. Ancak çırparken yumurtalarım
beyaz olup köpürdü diye sevinmeyin, yetmez. Yumurtalar krem şanti gibi pürüzsüz
ve çok küçük köpüklerden oluşuncaya kadar çırpın. Fazla çırpmak ise yumurtaları
söndürecektir. Tüm bunlar karmaşık geldiyse googledan “mirange” kelimesini
aratıp bir video izleyebilirsiniz.
Aklınıza takılan hiçbir şeyi sormaktan çekinmeyin, afiyet olsun :)
Bu yaziyi misafir yazar yazmistir :) Cok güzel durusu ve tadı vardı, elinize saglık tekrardan.
YanıtlaSil