24 Mart 2016 Perşembe

Jelatin(Gelatin) Serüvenim



Hepimiz küçükken bu jölelerden yemişizdir bakkallarda satılan. Böyle jöle kabını agzımıza alıp, hüüpp diye çekmişizdir içimize. Şişik yanaklarımızla gülümseyip ikincisini yemek için atılmışızdır :)








Küçüklüğümde bayılarak yediğim jöleyi, lisede bulamamamdan dolayı hiç yememiştim. Hatta varlığını dahi unutmuştum. Ta ki üniversite için Ankaraya geldiğimde bir arkadaşımın(canımın içisin) bana Dr.Oetker Jöle yapması ile beraber jöle sevgim tekrar tavan yapmıştı. Muz kokusu enfesti özellikle.. Kısa sürede tekrar jöle canavarı olmuştum.






Ama bir süre sonra Dr. Oetkeri de şeker oranı biraz fazla gelmeye başladığından bırakmıştım.Bana jelatini yeniden sevdiren kişiyle beraber nerden buluruz şekersiz jöle diye araştırırken internet üzerinden jölenin ham maddesi olan jelatinin saf olarak satıldığı bir yer bulduk ve sipariş ettik. Bir kaç başarısız denememizden sonra jelatin tarifinin nasıl yapılacağını bulduk ve şu anda deliler gibi jelatin yiyoruz :) Şekersiz ve içine istediğimizi kattığımız biçimde :)






Şimdi size o tarifi vereyim:



Malzemeler:

20gr jelatin(Yaklaşık 2 yemek kaşığı)
500ml süt(2.5 su bardağı)
Kakao(Miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
2-3 paket splenda(İsterseniz atmayıp balla da tatlandırabilirsiniz)
İsteğinize göre muz ve fındık

Yapılışı:

2 su bardağı sütü ısıtmaya bırakın ama kaynamasına gerek yok, jelatini çözecek sıcaklıkta olması yeterlidir. 0.5 su bardağı suya jelatinimizi ekleyip çözünmesini sağlayın. Bu sırada içinize atacağınız malzemeleri blenderdan 0.5 su bardağı sütle beraber geçirin (Kakao, muz, fındık,... Ne isterseniz) Isınan süte jelatini ve blenderden geçirdiğiniz karışımı ekleyin. Ve bardaklara bölün :) Buzdolabında jel kıvamını alana dek bekletin. Ve hüpürdeterek yiyin :))


Bu tarifi sabah yemek istiyorsanız akşamdan yapmanız lazım çünkü buzdolabında yaklaşık 6 saat bekledikten sonra jel kıvamını alıyor.

Hepinize bol jöleli günler :)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder