Beni bilen bilir, bir yemekte mantar varsa dayanamam hepsini ağzıma atıveririm :) Hayatta en sevdiğim yiyeceklerin başında gelir. Bu sevgimde küçükken izlediğimiz Şirinlerin mantar evlerinin etkisi var mı merak etmekteyim tabi :)
Gene çıldırmış gibi farklı mantar tarifleri araştırdığım bir gün internette göbelek sulusu adında, mantarlı nohutlu sumak ekşili bir çorba tarifi gördüm. Mantara bayılan ben dayanamadım, hemen deneyim dedim. Ama evde sumak ekşim yoktu. Aslında sumak ekşisi ne ilk kez duyuyordum :) Ben de çorba değil de mantarlı nohut yemeği nasıl olur deneyim dedim.Tarifi biraz farklılaştırarak sulu bir yemek haline getirdim.
Malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr mantar
İstediğiniz kadar doğranmış tavuk göğsü
1 domates
1 yeşil biber varsa 1 tane de kırmızı biber
1 soğan
Sarımsak(isteğe bağlı, istediğiniz miktarda)
1 kaşık salça(1 bardak suda eritilmiş)
Tuz, pul biber, karabiber, kekik.
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp çok az bir yağda kavuruyoruz.(Eğer sarımsak ekleyecekseniz soğanla beraber kavurabilirsiniz.) Pembeleşince biberleri ekliyoruz bir süre daha çeviriyoruz. Sonra mantarlarımızı ekleyip tenceremizin kapağını kapatarak mantarımızın suyunu salıp çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekmeye yakın tavuklarımızı ekleyerek pişene kadar karıştırıyoruz. Pişmeye yakın domateslerimizi, nohutumuzu ve 1 bardak suda erittiğimiz salçamızı katıyoruz. Ben bu aşamada 1 bardak su daha ekliyorum yemeği sulu sevdiğim için ama siz isterseniz eklemeyebilirsiniz. Sonra tekrar kapağını kapatıp suyunu biraz çekmesini bekliyoruz. İstediğimiz miktarda su kalınca baharatları ekleyip ocagı kapatıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun efenim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder